WELCOME! The new Festivals.com is now live. Our goal is simple: to have a one-stop place for you to find out about great festivals and to allow promoters to easily post & advertise their special events & festivals on our website with our self service tools. If you have any questions or need to reach out to us, please contact us. Thanks - enjoy!

Festival Details - "An Pierlé Quartet"...

Wegens werken aan de Bondgenotenlaan, check je best vooraf je route naar de 30CC/Schouwburg!

De Gentse singer-songwriter, zangeres en pianiste An Pierlé plaveit al twee decennia een eigenzinnig artistiek pad. In 2017 kruisten de jonkies van SCHNTZL haar pad toen zij hun eerste cd bij producer (en manlief) Koen Gisen opnamen.

Door het veelvuldig rondhangen in de keuken waar Pierlé hen van eten voorzag, ontstond er veel zin om ook samen muziek te spelen. Het viertal besloot samen verder te gaan als het (in de simpelste jazztraditie genaamde) An Pierlé Quartet.

Pierlé’s composities zijn bewust open gehouden om ruimte te laten voor experiment en improvisatie, maar ze nemen je ook bij de hand door de duidelijke vastheid en hooks in de melodieën. Het resultaat is een bonte smeltkroes van ideeën: van jazz en cabaret tot experimentele pop met een twist.

Inmiddels voorzag het Quartet de veelgeprezen theatraal-filmische voorstelling ‘Sylvia’ van Fabrice Murgia (Théâtre National – Artara – De Munt) van een zeer gesmaakte jazzy, sferische en soms wilde soundtrack.

In November 2019 komt het live-album ‘Sylvia’ uit in een gelimiteerde vinyloplage. Op ‘Leuven Jazz’ krijg je het album van dit gloednieuwe Quartet in primeur te horen.support: LUCA Bigband ft. Zoë Modiga

‘Mama Africa’ is een ode aan de muziek van Zuid-Afrika en Miriam Makeba. Met de Zuid-Afrikaanse Zoë Modiga inviteert LUCA opnieuw een topsolist.
EXTRA

Voor aanvang van het concert kan je genieten van een causerie van jazzkenner en voormalig Klara-icoon Marc Van den Hoof. In deze sessie focust hij op de Amerikaanse componiste, bandleider en arrangeur Maria Schneider.

Met haar eigen Orchestra speelt ze wereldwijd op de grootste festivals en als componiste heeft ze de meest uiteenlopende samenwerkingen, van Jazz at Lincoln Center over het Saint Paul Chamber Orchestra tot David Bowie. Sinds 2005 ontving ze ook vijf Grammy Awards, zowel voor haar Large Jazz Ensemble als haar composities.

Hoog tijd dus voor een nadere kennismaking, om 19.00 uur in de foyer.
Gratis voor tickethouders.

Local Events, Concerts, Tickets

Events by Eventful

30CC Het CultuurCentrum Van Leuven / Schouwburg
21 Bondgenotenlaan
Leuven, Belgium
directions

Social Media

Similar Festivals...

MINK RECORDS FESTIVAL...

 • Dec 5, 2020
 • The Hague,

Bollylicious // Sitara...

 • Dec 5, 2020
 • Molenstraat, VOV

Big Band Festival...

 • Dec 6, 2020
 • Mol, VAN

The D*sseldorf D*sterboys...

 • Dec 9, 2020
 • Cologne, NW

River Jazz Festival...

 • Jan 7, 2021
 • Elsene,

Brussels Jazz Festival 2021...

 • Jan 7, 2021
 • Bruxelles,

Alexandre Cavaliere Trio...

 • Jan 14, 2021
 • Dendermonde, VOV
Or, Login Using Your Festivals.com Account

Valid Email Address Required

Show Password Required

Forgot your password?

Or, Register For a Festivals.com Account

Valid Email Address Required

Show Password Required

Show Please Confirm Password

Can't remember your password? Please enter your email address below and we will email you a link to create a new one.

Back to log-in

Close

Festival Newsletter Subscribe

Receive the latest news & updates for the top festivals nearby that you want to know about!