WELCOME! The new Festivals.com is now live. Our goal is simple: to have a one-stop place for you to find out about great festivals and to allow promoters to easily post & advertise their special events & festivals on our website with our self service tools. If you have any questions or need to reach out to us, please contact us. Thanks - enjoy!

Festival Details - "Konstrukt"...

Start: Saturday, February 6, 2021 9:00PM
End: TBD

OBS! NY DATO (IGEN)!

Studenterhuset Aalborg er utroligt glade for at kunne præsentere den tyrkiske supergruppe Konstrukt i samarbejde med ALICE cph. Gruppen har bl.a. samarbejdet med støjrock legenden Thurston Moore og kunne opleves på sidste sommers udgave af Roskilde Festival.

Entré: 60 kr (+1 : Medbring én gæst gratis ved fremvisning af gyldigt studiekort) Døre: 19:30 Koncertstart: 20.00

Den tyrkiske jazzgruppe Konstrukt har siden 2008 været med til at udvikle på den internationale jazzscene og nu kommer de forbi Aalborg for at udfordre vores konventioner om lyd og musik.

På mange måder står Konstrukt som en ret unik gruppe i det moderne jazzlandskab, hvor kosmiske meditationer, eksplosive improvisationer og sfærisk bølgeskvulp ofte kan stå side om side med historiske referencer som fusionsjazz, bebop, den klassiske amerikanske freejazz eller groovy hardbop. Man ved aldrig helt hvad man får med Konstrukt, andet end at de har vist sig at mestre alle discipliner de endnu har kastet sig ud i. De seneste godt ti år har gruppen etableret sig som et af de fremmeste navne i verdensjazzen og har samarbejdet vidt og bredt, blandt andet med giganter som Thurston Moore, Peter Brötzmann, Keiji Haino, Joe McPhee, Evan Parker og Marshall Allen.

Anført af guitarist Umut Caglar inviterer Konstrukt lytteren ind med velkendte elementer, lefler for både garvede som spæde jazzentusiaster, inciterer stonerrockeren, danser let med verdensmusikanterne og efterlader alle med en fuldstændig følelse af, at trods velkendte elementer, så har man aldrig før hørt dem sådan. Denne eksperimenterende tilgang har medført stor opmærksomhed bl.a.fra Sonic Youth-guitarist og mentor for eksperimenterende musik, Thurston Moore såvel som Roskilde Festival, hvor gruppen sidste år indtog scenen.

Som testamente for deres liveevner har Konstrukt udgivet et væld af liveplader ofte med prominente samarbejdspartnere, men denne aften mødes vi af den rene kerne, den direkte indgang til en knude af kreativitet, som for det almene menneske kan virke Gordisk, men for Konstrukt kan bindes op med lethed, vilje og langt mere kontrol end vi opfatter. Det er i sandhed en mulighed for at opleve nogle af jazzens moderne mestre.

Tekst af Peter Svendsen

Support: Assegai

Assegai er et slankt spyd, især brugt i de Bantu-talende dele af Afrika. Et formidabelt våben, lige så dødbringende som innovativt. Spyddet har givet navn til en konstellation af fire mennesker fra Aarhus, der fra hver af deres musiske hjørner spiller ind mod et kaotisk, men dog distinkt center. Den ideelle rock, hvis termostaten af nød er blevet sat for lavt i din dårligt isolerede lejlighed, som du alligevel betaler for meget for på grund af løssluppen kapitalisme. Rytmisk og tonalt motiveret af øst- og nordafrikanske artister, forsøger Assegai at sammenføre de sydlige inspirationer med en mere kølig lyd.

Assegai består af Thomas Nørgaard (bas), Markus Sollid (saxofon), Kristian Obling (guitar), og Jesper Moeslund (trommer), og sammen skaber de en skæv instrumental rock, der lugter ligeså meget af lynghede og egeskove som af savanne og ørkenlandskab.

Official Festival Website: https://studenterhuset.dk/konstrukt

Have a Question About this Festival? Send Us an Email »

Is this your festival? Claim It Now »

Studenterhuset
Gammeltorv 10
Aalborg, 080 Denmark
directions

Social Media

Similar Festivals...

Or, Login Using Your Festivals.com Account

Valid Email Address Required

Show Password Required

Forgot your password?

Or, Register For a Festivals.com Account

Valid Email Address Required

Show Password Required

Show Please Confirm Password

Can't remember your password? Please enter your email address below and we will email you a link to create a new one.

Back to log-in

Close

Festival Newsletter Subscribe

Receive the latest news & updates for the top festivals nearby that you want to know about!