WELCOME! The new Festivals.com is now live. Our goal is simple: to have a one-stop place for you to find out about great festivals and to allow promoters to easily post & advertise their special events & festivals on our website with our self service tools. If you have any questions or need to reach out to us, please contact us. Thanks - enjoy!

Koorcyclus A Capella 2019-2020: Polyfoon o.l.v. Lieven Deroo

Festival Details - "Koorcyclus A Capella 2019-2020: Polyfoon o.l.v. Lieven Deroo"...

Programma AGNUS DEI, muziek voor de Goede Week

Polyfoon
Wij zijn een projectmatig ensemble van geschoolde zangers, gefascineerd door polyfonie van alle tijden. Onze concerten zijn telkens een verrassende combinatie van oude en moderne polyfone composities. We zijn er trots op dat verschillende hedendaagse componisten voor ons hebben geschreven. Onze oprichting dateert van 1999, toen Johan Geerts en zanger-dirigent Lieven Deroo de handen in elkaar sloegen, en 36 zangers/zangeressen samenbrachten. Sindsdien hebben wij 6 CD’s opgenomen en vele beklijvende projecten gezongen, telkens opgebouwd rond één thema. Onze thuisbasis is Temse, en daarnaast zijn wij een vaste gast in de Sint-Norbertuskerk in Antwerpen.

Lieven Deroo
Lieven Deroo is afkomstig uit Aalst, en begon zijn zangcarrière daar als koorknaap in de Schola Cantorum Cantate Domino. Toen hij een licentiaatsdiploma in de economie op zak had, ging hij dwarsfluit studeren aan het Brusselse Conservatori-um. Zanglessen kreeg hij eerst van Rita Piron. Daarna ging hij zich vervolmaken bij de befaamde bas Guus Hoekman in Ne-derland en bij pedagoge Lucie Frateur.
Als professioneel zanger kon hij aan de slag bij het koor van de Nationale Opera en sinds 1985 maakt hij deel uit van het BRTN-koor, het huidige Vlaams Radio Koor, waarmee hij jaar-lijks een vijftigtal concerten verzorgt.
Als solist zong hij in meer dan 250 concerten in binnen- en buitenland, ook voor radio, televisie en het Festival van Vlaan-deren. Zijn repertoire omvat werken uit de Renaissance tot nu. Hij heeft zich gespecialiseerd in missen, cantates, passies en oratoria uit de barokke en klassieke periode.
Hij maakte als freelancer deel uit van het Nederlands Kamer-koor, La Petite Bande, Il Fondamento, Anima Aeterna, Collegi-um Vocale Gent, Akademia (F) en Psallentes.
Sinds 1983 doet ook het vermaarde Huelgas Ensemble o.l.v. Paul Van Nevel geregeld een beroep op hem. Met hen zingt hij talrijke concerten in binnen- en buitenland, en hij werkte mee aan 17 van hun CD-opnames. Vaak zingt hij producties met Currende en de Cappella Pratensis (NL). Bij dat laatste gezel-schap zingt hij oude polyfone meesters vanuit de originele handschriftnotatie.
Als dirigent leidde hij gedurende enkele jaren het Waas Ge-mengd Koor uit Lokeren en het Middelburgs Kamerkoor (NL).? Hij leidde het Vlaams Radio Koor voor een concert met de Pe-tite Messe Solennelle van Rossini te Breda (NL) en samen met Johan Geerts stond hij aan de wieg van Polyfoon. Tot op van-daag is Lieven de vaste dirigent.
Local Events, Concerts, Tickets

Events by Eventful

Brabantdamkerk

Gent, VOV Belgium
directions

Social Media

Similar Festivals...

Metal Méan Festival 2020

Metal Méan Festival 2020...

  • Aug 21, 2020
  • Méan, WNA
Het Foute Park Festival

Het Foute Park Festival...

  • Jul 5, 2020
  • Tilburg, NB

An Pierlé Quartet...

  • Mar 22, 2020
  • Leuven,

The best of 20 jaar...

  • Mar 21, 2020
  • Tielt, VWV
Lil' Red & The Rooster

Lil' Red & The Rooster...

  • Mar 21, 2020
  • Liège, WLG
Or, Login Using Your Festivals.com Account

Valid Email Address Required

Show Password Required

Forgot your password?

Or, Register For a Festivals.com Account

Valid Email Address Required

Show Password Required

Show Please Confirm Password

Can't remember your password? Please enter your email address below and we will email you a link to create a new one.

Back to log-in

Close

Festival Newsletter Subscribe

Receive the latest news & updates for the top festivals nearby that you want to know about!