WELCOME! The new Festivals.com is now live. Our goal is simple: to have a one-stop place for you to find out about great festivals and to allow promoters to easily post & advertise their special events & festivals on our website with our self service tools. If you have any questions or need to reach out to us, please contact us. Thanks - enjoy!

Østkanten Bluesklubb presenterer: Hans Theessink & Terry Evans

Festival Details - "Østkanten Bluesklubb presenterer: Hans Theessink & Terry Evans"...

Start: Saturday, March 27, 2021 9:00AM
End: TBD

Den nederlandske blues/rootsartisten Hans Theessink har med seg Terry Evans, sangeren fra Mississippi som bl.a. er kjent for sitt samarbeid med Ry Cooder.

Da bluesen ble “gjenoppdaget” tidlig på 1960-tallet satt Hans Theessink på sitt gutterom i Nederland og hørte på radiosendinger med blant andre Big Bill Broonzy og Leadbelly. Han plukket fram kassegitaren og prøvde å herme
etter amerikanerne, men uten å kopiere dem. I 1965-66 opptrådt Hans for første gang foran det nederlandske publikum, og EP’en ”Next Morning at Sunrise” kom i 1970. Siden er det gått slag i slag, over hele verden. Hans har spilt på alle de prestisjefylte festivalene i USA, deriblant New Orleans Jazz & Blues Heritage Festival go Chicago Blues festival. I 1986 fikk han med seg tubaspilleren Jon Sass på platen ”Baby Wants to Boogie”, er dermed ble Hans og Jon et uadskillelig lag i mange år. Han samarbeidet også med folk som Rick Danko, Pee Wee Ellis, Terry Evans, Bobby King, Colin Linden og Maceo Parker på 1990-tallet, og produserte sine plater i Hollywwod, Woodstock og i München. Og musikkstilen? Blues. Men blues ispedd roots, gospel, soul, folk, country og zydeco. I tillegg er han tro mot sine favoritter Muddy Waters, Leadbelly og Willie Dixon. Hans er en mester på strengeinstrumenter, og dem eier han mange av. Han spiller rå Mississippi-blues med slide og han fingerpicker
Piedmont-stil som de aller beste. Hans er dessuten en særdeles hyggelig fyr som er glad i folk, og gjør det aller beste for å tilfredsstille sitt store publikum. Og det gjør han bestandig.

Tidlig på 1970-tallet hørte vi Ry Cooder for første gang, og forelskelsen har holdt seg i ettertid. Noen av favoritt albumene ble ”Chicken Skin Music”, ”Get Rhythm”, ”Show Time” og ”The Slide Area”. Foruten Ry’s slidegitar og vokal, var det en annen sanger i bandet som fanget vår oppmerksomhet. Terry Evans var navnet på mannen fra Vicksburg i Mississippi som ble Ry Cooders samarbeidspartner i mange år. Midt i deltaets hjerte vokste Terry opp, og startet sangkarrieren i det lokale gospelkoret. I tillegg hørte han på BB og Albert King, Elmore James og Little Walter i smug. Disse gutta var nemlig ikke menighetens beste venner. På 1960-tallet ble Terry Evans medlem i sanggruppen The Knights som turnerte i barer og jukejoints i USAs sørstater i flere år. På 1970-tallet slo han seg sammen med sangeren Bobby King, og ble sammen med ham medlem av Ry Cooders faste band. Siden den gang har Terry gitt ut flere plater i eget navn, samt et par sammen med Bobby. I tillegg har han ”lånt” ut stemmen sin til Joan Armatrading, John Lee Hooker, Boz Scaggs, Maria Muldaur, Pops Staples og mange flere kjente navn innen blå musikk. Et av disse er Hans Theessink. Det sies at Terry er innehaver av den mest dynamiske soul- og bluesstemmen innen bluesverdenen i dag, og det kan vi skrive under på.

Når Hans og Terry står sammen på scenen vil tiden stå stille og vi vil oppleve en konsert vi sent vil GLEMME. God Fornøyelse.

Official Festival Website: http://herrnilsen.no/H270309.html

Have a Question About this Festival? Send Us an Email »

Is this your festival? Claim It Now »

Herr Nilsen Jazzklubb
5 C. J. Hambros plass
Oslo, 03 Norway
directions

Social Media

Or, Login Using Your Festivals.com Account

Valid Email Address Required

Show Password Required

Forgot your password?

Or, Register For a Festivals.com Account

Valid Email Address Required

Show Password Required

Show Please Confirm Password

Can't remember your password? Please enter your email address below and we will email you a link to create a new one.

Back to log-in

Close

Festival Newsletter Subscribe

Receive the latest news & updates for the top festivals nearby that you want to know about!